ЕГ „Пловдив” взе купата на Общинския съвет по наркотични вещества, втори и трети се подредиха гимназията по електротехника и Художествената

 00517194

ЕГ „Пловдив” зае отборно първо място на организирания от Общински съвет по наркотични вещества и  Превантивно–информационен център шахматен турнир. Участие в третата поред надпревара  взеха ученици от 10 пловдивски училища. Те премериха сили във възрастова група от 8. 12. клас, както деца и младежи от шахматен клуб „Пловдив“.

След близо петчасови оспорвани двубои и показана висока класа на участници и съдии, бяха излъчени победители в 8 категории – деца до 10 и до 12 години, ученици от 8., 9., 10., 11. и 12. клас и две категории за отборно класиране по училища. Първото място бе присъдено на отбора на ЕГ „Пловдив“, второто –  на Професионалната гимназия по електроника и електротехника, а на трето се оказа НХГ „Цанко Лавренов“.

Турнирът за Купата на Общински съвет по наркотични вещества бе ръководен от професионални съдии от Шахматен клуб „Пловдив“ с главен рефер Илияна Полендакова – международен съдия на ФИДЕ. За всички участници в турнира имаше индивидуални и отборни награди.