УХТ отлага предварителната сесия за април, втората ще се проведе през юни

 

Предвид извънредната ситуация в страната във връзка с разпространението на коронавируса, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство организира за своите кандидат-студенти онлайн консултации.  Водещи специалисти ще съветват и ще отговарят на въпроси от 13 до 16 април .  Консултациите ще се провеждат след предварително записване до 9 април на тел: 0885 218750.

Още в първия ден след въвеждането на мерките, АМТИИ стартира онлайн лекции за своите студенти, а сега предлага на зрелостниците безплатни консултации в мрежата, които ще заменят традиционните, провеждани всяка пролетна ваканция в академията.

Очаквано, Университетът по хранителни технологии отлага първата предварителна кандидатстудентска сесия, насрочена за 11 април. Решението е взето във връзка с видоизменената заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и мерките за ограничаване разпространението на COVID-19, съобщи зам.-ректорът по учебна дейност и академичен състав доц. Христо Спасов. Той посочи, че в зависимост от развитието на епидемична обстановка и указанията на институциите ще бъдат взети и оповестени решения по отношение на предварителните и основните кандидатстудентски изпити. Според одобрения график втората предварителна сесия се предвижда на 6 юни, а редовната – на 2 юли.

Кандидат-студентите могат да подават документи за участие в изпитите и класирането по специалности онлайн чрез интернет страницата на университета.