„Правим го, за да бъдат равнопоставени участниците на предварителната и редовната сесия“, обясни ректорът проф. Тони Шекерджиева-Новак

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ ще проведе кандидатстудентските си изпити онлайн. Въпреки че паднаха голяма част от ограниченията, свързани с COVID-19, проверката на знанията ще бъде от разстояние.

„Правим го с цел да бъдат равнопоставени кандидати от предварителните и предстоящите приемни изпити“, уточни ректорът проф. Тони Шекерджиева-Новак. Данните показват, че 45 от явилите се на предварителната сесия са изкарали пълни шестици. При това в тази сесия са участвали основно ученици от неспециализирани училища. Зам.-ректорът по научноизследователската дейност проф. д-р Галина Лардева посочи, че за едно място са се състезавали трима души, а очакванията са за още по-голяма конкуренция през юли – 8:1.

Приемът на документите започва от 22 юни, а изпитите по отделните специалности на трите факултета – „Музикална педагогика“, „Музикален фолклор и хореография“ и „Изобразителни изкуства“,  ще се проведат по график от 2 до 11 юли.

„Зрелостници от гимназиите по изкуства и култура, които имат право да кандидатстват само по документи, пожелаха да се явят и изпълнят материала по изпитите“ посочи проф. Шекерджиева.