bolest_autist

Американският експерт в областта на аутизма Джейк Грийнспан ще проведе отворена среща лекция за родители, специалисти и организации утре – 28 февруари, от 15 часа в Центъра за деца с аутизъм в Пловдив (ул. “Любен Каравелов” 5, ет 3, сграда на ДКЦ VI). На събитието терапевтът ще разкаже за успешна своя практика.

Той гостува за втори път в България, за да обучи специалисти от Център за деца с аутизъм И АЗ МОГА / I CAN TOO в Пловдив и да представи “Методология Грийнспан Флортайм” пред по-широка аудитория.

Впечатлен от дейността на Центъра, който единствен в страната прилага терапевтичния метод на Грийнспан, той ще работи с екипа за развиване на практически умения.

Само година след откриването на Центъра, повече от 30 деца с аутизъм получават необходимата им терапия. Благодарение на “Методoлогия Грийнспан Флортайм”, I CAN TOO помага за подобряване състоянието на децата и за напредъка им в три основни насоки – физическа регулация, емоционално развитие и интелектуални познания.

Терапията повлиява успешно хиляди деца от аутистичния спектър по света. Внасянето и развиването й в страната е от изключителна помощ за подобряване живота на деца и семейства в цялата страна.

Джейк Грийнспан е син и наследник на основателя на едноименната методология – д-р Стенли Грийнспан. Джейк е основател на терапевтичен център “Флортайм Център в САЩ, където той и екипът му работят с деца с аутизъм и техните семейства. Грийнспан прави активно тренинги, гостува като лектор и е ментор на организации по целия свят.