Талантливият ученик, който свири на маримба, бе участник в Академия PERCUSSION и се обучава при най-известните перкусионисти в света

Със соло изпълнение в заключителния концерт на Академия PERCUSSION в австрийския град Град се включи талантът от Музикалното училище Александър Вичев. Даровитият ученик взе участие в майсторски клас с едни от от най-известните перкусионисти в света. В продължение на седмица ученикът от НУМТИ „Добрин Петков“, който свири на маримба, се обучава заедно с връстници от различни държави.

Александър, заедно с още две момчета от Русия и от Китай, били избрани измежду 30-те участници в майсторския клас, да направят соло изпълнение във финалната проява, която слага точка на обучението.  Дипломата, която Алекс получил след участието си в майсторския клас, му дава право да кандидатства във всяко европейско учебно заведение с музикален профил.

Пътуването, престоят и участието му са реализирани с финансовата подкрепа на Община Пловдив по направление „Инкубатор за млади таланти“. Така даровити пловдивски деца могат да се включват в различни образователни курсове и обучения, да се представят в национални и международни конкурси.