Кметът на „Централен“ Георги Стаменов инспектира детските заведения преди отварянето им на 26 май

Трескава подготовка кипи във всички детски градини в „Централен“ преди отварянето им във вторник. В това се увери кметът на района Георги Стаменов, който днес следобед инспектира ДГ „Зора“ и ДГ „Малкият принц“, за да види как протича процесът на подготовка.

Служителите в градините щателно дезинфекцират и почистват всички мебели, играчки, подови настилки, плотове, первази, дръжки на врати, санитарни възли, асансьори. Почистват се и дворовете.

Припомняме, че със заповед на министъра на здравеопазването от вчера всички детски заведения могат да отворят врати, след като близо два месеца и половина не приемаха деца.

Градините и яслите ще работят при строго спазване на хигиенните изисквания и осигуряване на безопасна среда. Първият ден ще се измерва температурата на всяко дете с термометър. Родителите ще подписват декларация, в която заявяват, че детето е в добро здравословно състояние, изпращат го доброволно в детската градина или яслата и са запознати с мерките за безопасност.

Посещението в забавачките не е задължително, нито обвързано със семейните и социалните помощи. Всички медицински сестри от здравните кабинети на училищата, които в момента не работят, са разпределени в детските градини и ясли, за да оказват помощ при посрещането на децата.