Първокурснички от специалност „Акушерка“ дариха кислородни палатки и инхалатор на УМБАЛ „Свети Георги“, съобщиха от лечебното заведение.

Пет различни по размер кислородни палатки за новородени и инхалатор вече са предоставени на Интензивния сектор на отделението по неонатология към Клиниката по акушерство и гинекология.

С благородния жест студентите от Медицинския университет отбелязаха своя първи професионален празник – Международния ден на акушерката. Днес в болницата са се родили 4 бебета. Дарението е на обща стойност над 1000 лева.

„Идеята се появи спонтанно, след това целият курс се включи в събирането на средствата“, сподели една от инициаторките Анжела Алексиева.

Студентите провеждат редовната си клинична практика в същото лечебно звено на УМБАЛ „Свети Георги“ и са се консултирали с персонала от какво има нужда Интензивният сектор, където се лекуват тежки случаи на новородени от цяла Южна България.

„Кислородните палатки за насищане на въздуха с жизненоважния газ са с различни размери – за недоносени и доносени бебета. Ще ни бъдат от голяма полза. Изключително благодарни сме на дарителките“, каза старша акушерка Блага Байлова.

За целия персонал имаше почерпка от дарителките, както и ръчно изработени сувенири от хора с увреждания от Раковски.

„Аз се насочих към акушерството, след като родих. Мисията на тази благородна и всеотдайна професия е да прави хората щастливи“, казва Анжела.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.