Искрен Красимиров представи българските национални герои пред децата от училище „Слънчев лъч“ и заедно дадоха клетва за вярност към България

Облечен в расо, със скрита под него четническа униформа, се появи на урок по родолюбие в града под тепетата актьорът и режисьор Искрен Красимиров. Авторът на проекта „Незабравимата България“ гостува на учениците от Частно основно еко училище „Слънчев лъч“ в навечерието на националния празник. Посветен на каузата си да бъде „модерен апостол“, той представи българските национални герои пред децата, които го посрещнаха с родния трибагреник.

„Докато бях в училище, историята ми беше скучна и безинтересна. Когато завърших се появиха неизвестни дотогава документи и стана ясно, че един от липсващите Ботеви четници е моят пра-пра дядо. Тогава реших да посветя живота си на моя проект “Незабравимата България“, разказа Искрен.

Чрез кратък рецитал и прожекция на част от най-новия си филм “Лъвский скок“ актьорът режисьор представи националния ни герой Васил Левски, включи децата в състезание за лъвски скок и заедно дадоха клетва за вярност и любов към България.

От старта на проекта преди шест години до сега, Искрен е посетил над 1000 училища, детски градини и образователни институции. Като актьор е познат с превъплъщенията си в ролите на Ботев и Захари Стоянов.