DSCF1527

Меморандум за сътрудничество за обмен на студенти, създаване на общи научни проекти и публикации бе подписан днес между Аграрния университет и Китай. Висшето училище бе домакин на Българо-китайска конференция за сътрудничество в областта на земеделието, в която взеха участие представители на Министерството на науката и технологиите, Китайската академия на земеделските науки, научноизследователски институти.

По време на съвместната 15 сесия на Българо-китайската комисия за научно и технологично сътрудничество, която се проведе през ноември миналата година в град Нанджинг, китайската и българската страна се договориха да дискутират на форум у земеделските науки и технологии, в които двете страни имат съвместен интерес. За да се изгради основа за практическо проектно сътрудничество между институции от двете държави.

 „Те работят в областта на биотехнологиите, селекция на нови видове. Любопитни са към наши сортове. Интересуват се не само от суровината, но и от преработката и крайния продукт“, обясни ректорът на Аграрния университет, която миналата година е била на посещение в Шенян. Затова и съорганизатор на проявата е Университетът по хранителни технологии.

С представителите на Шанхайския университет „Джао Тонг“ бяха обсъдени възможности за размяна на студенти.