Събитието представи възможности на програмите на EIT-FOOD за подкрепа на студенти, предприемачи и учени

Информационен ден на Европейския институт за иновации и технологии (EIT Food) в България се проведе в Аграрния университет. EIT е орган на ЕС, чиято цел е да увеличава възможностите на Европа в областта на иновациите. EIT Food e водеща инициатива за новости в областта на храните. Участие в инициативата взеха евродепутатът  Асим Адемов и Карина Ангелиева от МОН, ръководството на Аграрния университет, представители на висши училища и научни институции, предприемачи в агрохранителния сектор, студенти и преподаватели.

Консорциумът обединява АУ, Клийнтех България и СУ „Св. Климент Охридски” и е Хъб мениджър на EIT Food за България. Събитието представи възможностите на програмите на EIT-Food за подкрепа на български студенти, предприемачи, преподаватели и учени, работещи в сферата на хранително-вкусовата промишленост и селското стопанство. Хъбът ще улесни участието им в инициативите на EIT-Food в Европа, ще създаде условия за подпомагане развитието на стартъпи, трансфер на научни знания и иновативни технологии и съвместно участие в национални и международни програми и проекти.

В интерактивна комуникация студентите и младите учени заявиха интерес за включване в дейностите, които EIT Food предоставя.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.