Бивши директори и учители на гимназият бяха наградени по повод юбилея.

Гимназията отбеляза и 115 години от гибелта на патрона си Гоце Делчев. Обявява прием на дуална паралелка „Техник на транспортна техника”

Бивши директори и учители на гимназият бяха наградени по повод юбилея.

Половин век от създаването си отпразнува днес Професионалната гимназия по транспорт. Честванията отбелязаха и 115 години от гибелта на патрона на училището Гоце Делчев. Учениците направиха демонстрации, свързани с професиите и специалностите, по които се обучават. За новата учебна година ще има прием на дуална паралелка „Техник на транспортна техника”.

Юбилеят бе уважен от кмета на район „Източен“ Николай Чунчуков. Директорът инж. Нина Божилова връчи отличия на свои предшественици и бивши учители, чийто професионален път е свързан с гимназията.

Преди 25 години, със заповед на МОН, училището придобива статут на техникум.  През 1998 г. директор става инж. Силвия Тенева, която подменя учебните автомобили с нови, осъвременява материалната база и осъществява първия прием след 7 клас. От 2002 г. директор е инж. Груди Марков, който създава 4 новооборудвани зали, езикови кабинети и извършва ремонт на физкултурния салон. От 2005 до 2016 г. директор на ПГТ ”Гоце Делчев” е инж. Теодора Златанова, която прави ремонт на парната инсталация, компютаризира работилниците; закупени са 5 нови автомобила VW, сключват се договори по европейски проекти .

В момента начело на гимназията е Нина Божилова. През последната учебна година безжичен интернет вече е осигурен в цялото училище, подменено е обурудването на единия от компютърните кабинети, закупени са уреди, мултимедии и лаптопи.