OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Учениците от ателие „Драматургична работилница“ блеснаха на сцената на Военния клуб в благотворителен спектакъл

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Авторски спектакъл под заглавие „Скаридите убиват чайки” на таланти от ЕГ „Иван Вазов” препълни снощи Военния клуб в подкрепа на благотворителната кампания за лечението на Николай Попов.

След благотворителната футболна среща под надслов „Заедно за победа в мача на живота“ между отборите на учениците от Руската и юношите на ПФК „Ботев“, благодарение на която бяха събрани 2 300 лева за Ники, учениците от гимназията организираха вчера и спектакъл в подкрепа на „Кауза Ники“.

Пред пълната зала участниците в ателие „Драматургична работилница“ демонстрираха не само умения да създават драматургични текстове, а и актьорски талант и така превърнаха интересния сценарий във вълнуващо представление. Всички елементи от спектакъла са изцяло дело на ученици. Текстът е написан от 12-класничката Бисерка Граматикова, с режисирането на пиесата се е занимавала Полин Георгиева от 11 клас, а гримът, костюмите и реквизитът също са плод на общите усилия на групата.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Според народните поверия в нощта срещу Благовещение скритите в земята съкровища започват да излъчват сияние, а над мястото, където е заровено имането, затрептява пламък. Вечерта преди великия християнски празник препълни със зрители залата на Военния клуб,  дошли да подкрепят добротворството на учениците от ЕГ „Иван Вазов“, които представиха пред публиката спектакъла „Скаридите убиват чайки“, за да подкрепят дарителската кампания „Кауза Ники“.

Въпреки че голямата част от участниците в ателието са зрелостници, които се готвят за предварителни изпити и матури, всички с ентусиазъм се включили в репетициите и накараха публиката в залата да се просълзи от майсторската им игра. Макар и да не са професионалисти Полин Георгиева, Моника Недкова, Илияна Тодорова, Симона Недевска, Лидия Манолова, Бисерка Граматикова, Мариана Куманова, Милена Брусева, Ива Вучкова, Михаела Миланова, Росица Кръстева, Елена Димитрова, Петко Трифонов и Таню Танев умело се превъплътиха в поверените роли и изправиха на крака залата, която бурно ги аплодира.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA