След вчерашния порой са наводнени мазето и партерният етаж, където има кабинети и лаборатории. Местят ДЗИ

Четири аварийни екипа и специализирана техника на Столична община заминаха за Карлово, за да окажат помощ на пострадалите от наводнението по нареждане на кмета на София – Йорданка Фандъкова. Те разполагат с помпи за отводняване, бегове за събиране на отпадъци и техника за почистване. Приоритетно екипите ще помогнат за разчистването на Професионалната гимназия по жп транспорт “Христо Смирненски“, която е сред най-пострадалите сгради в Карлово. В града е обявено частично бедствено положение след вчерашните поройни валежи.

Наводнени са мазето и партерният етаж, където има кабинети и лаборатории. Училището се нуждае спешно от малки багери, тъй като всичко е в тиня и предстоят спешни ремонти. Директорът Стефан Филчев призовава настоящи и бивши ученици и учители да се включат като доброволци.

Служебният министър на образованието проф. Сашо Пенов се е свързал с него по повод частичното бедствено положение, обявено в града в резултат на обилния дъжд.  Филчев го е запознал с пораженията, а министърът е обещал пълно съдействие при организацията по минимизиране на щетите.

На 25 и 26 август училището трябва да проведе ДЗИ, но извънредната ситуация налага промяна. От Регионално управление на образованието са изпратили предложение до МОН учениците за първата матура по български език и литература да бъдат пребазирани в ПГ „Евлоги и Христо Георгиеви“, а за втората задължителна – в СУ „Васил Левски“.

Тази година ПГ по ЖП транспорт „Христо Смирненски“ отбеляза 60 години. Училището придобива статут на средно професионално-техническо училище по железопътен транспорт с преминаването му през 1991 г. към фирма „БДЖ“, днес НК „БДЖ“.