Последният випуск юристи на ПУ.

110 студенти от факултета по право на  ПУ отпразнуваха тържествено дипломирането си и събраха  600 лева за фонд „Милосърдие“

 Absolventi-Pravo-PU-Vipusk-2017

Близо 600 лева за фонд „Милосърдие” на Български червен кръст – Пловдив събраха по време на своя абсолвентски бал 110 млади хора, завършващи право в Юридическия факултет на Пловдивския университет.

След като получиха дипломите си, абсолвентите от Випуск 2017 се събраха да отбележат тържествено  завършването си в хотел „Империал“ . Придържайки се към древната латинска сентенция: „Правото е изкуство за доброто и справедливото“,  току-що дипломиралите се юристи доказаха, че са личности с големи сърца. Всички те се обединиха в една обща кауза – благотворителността, и през цялата празнична вечер събираха средства, предназначени за фонд „Милосърдие” на БЧК с подпощ на деца с редки заболявания.

Инициативата, която младите юристи реализираха, доказва, че са хора в пълния смисъл на думата, които прилагайки закона, ще влагат и занапред своя ум и сърце, за да възтържествува справедливостта, коментираха техните преподаватели.