Младите стилисти от „Ана Май“ се конкурираха кой ще измайстори най-оригинална официална фризура

Точно 50 минути имаха на разположение участниците в конкурса за абитуриентска прическа, за да измайсторят оригинална фризура, която да впечатли журито. Ученици от 10 и 11 клас на паралелките по фризьорство взеха участие в надпреварата, на която трябваше да демонстрират сръчност, прецизност и усет за цялостна визия. Те имаха на разположение сешоари, преси, маши, фуркети и луксозни щипки, подплънки и всякакви аксесоари, нужни за оформянето високо вдигната коса.

„Впечатлена съм от хъса и желанието, с което работят момичетата. От това колко старателно изработват отделните елементи, от умението да комбинират цветове“, коментира председателят на журито Сурпик Нишанян. Тя е майстор стилист, участник в множество световни първенства по фризьорство, председател на Комисията по етика към Регионалната занаятчийска камара.

Категорично първото място спечели 11-класничката Султанка Янева, която събра най-много точки според изискванията на регламента на конкурса. Втори се нареди Кадир Осман, а третите награди бяха две – за Димитрия Урумова и Божидар Ангелов.