Валентина Ликова, която вече е приета да учи хореография в АМТИИ, получи приза на СУ „Кирил и Методий” на изпращането на випуска

1 (26)

Абитуриентка грабна почетния знак на училището си на днешното изпращане на випуска в СУ „Кирил и Методий”. Честта да получи високото отличие се падна на чаровната хореографка Валентина Ликова, заради отличен успех и награди от национални и международни конкурси. Валя, която бе двигател на благотворителната инициатива на абитуриентите за благотворителния концерт за електронен звънец, вече е приета в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. В Деня на ученическото самоуправление зрелостничката седна на шефския стол за един ден, а директорът Таня Николова пожела някога Валя да я наследи. Проектът за закупуването на електронен звънец се ражда в СИП по гражданско образование, когато сегашните зрелостници са в 10 клас. С грамота бе отличен и Петър Кираджийски.

Поредният випуск от абитуриенти бе изпратен тържествено на стълбите пред централния вход на училището. Церемонията започна с издигането на националния флаг, който бе съпроводен от мажоретки. Паралелките от профил „Хуманитарен“ с история и гръцки език, от профил “Технологичен” и от профил „ Изкуство“ – музика и хореография, за последен път прекрачиха прага на училището. За последен път като ученици абитуриентите от хореографската паралелка изиграха български народен танц.