12 з клас от ЕГ „Иван Вазов“ изненада преподавателя по философия Ивилина Генова на финала на театралния спектакъл „Животни“

Абитуриенти избраха комедия на абсурда, за да изненадат класната си с покана за бала. 12 з клас от ЕГ “Иван Вазов” и преподавателят по философия Ивилина Генова гледаха заедно спектакъла „Животни“ на театър “Хенд”, чието действие се развива в провинциална психиатрична клиника. Зрелостниците се бяха погрижили залата да е пълна с публика, като за целта подарили билети на близки и приятели. В края на представлението посветените в заверата помогнали за реализирането на изненадата. Завесата се отворила, а на сцената, вместо актьорите за поклон, на сцената се озовали всички от 12 з, които помолили любимия си преподавател да бъде с тях в празничната вечер, на която ще отбележат своето дипломиране.

“Щастлив съм, че младите хора в Пловдив имат такова отношение към изкуството. За всички нас беше огромна радост и чест да участваме в тази “конспирация”, споделя директорът на театър “Хенд” и режисьор на “Животни” Иво Игнатов-Кени. А колегите му добавят, че за пореден път се убеждават колко много радост може да донесе един билет за театър.