По традиция 11-класниците поднесоха червена роза с пожелание за попътен вятър на зрелостниците

„Правете това, в което сте добри и го правете със сърце. Времето тук свърши по-бързо, отколкото ми се искаше“, каза зрелостникът Радостин Чолаков и предаде ключа на знанието на осмокласника Александър Пендов с поръчение към най-новото попълнение на Математическата гимназия да се стреми към успех и да защитава имиджа на училището. Радостин е сред звездите на МГ, наредил се сред красивите умове не само у нас, а и в световен мащаб, носител на престижни международни отличия и награди, озовал се в топ на класацията на „30 под 30“ на „Форбс“ и вече приет със стипендия в Университета Станфорд, Калифорния. Неслучайно на него се падна честта да продължи подетото миналата година начинание за символичното предаване на ключа на знанието при изпращането на абитуриентите от Випуск 2024. Александър, който оглавява рейтинга  на осмокласниците за 2024 г. в две дисциплини – математика и информатика, обеща да защитят авторитета на гимназията

Тържествената церемония събра в училищния двор десетки родители на абитуриенти, а 11-класниците по традиция поднесоха червена роза на всеки от завършващите.

„За 22 години като учител този ден винаги е изпълнен за мен с носталгия и малко тъга. Бъдете горди със себе си! Приемайте предизвикателствата и ги преодолявайте с лекота. Нека всеки ден е празен лист, върху който да рисувате собствената картина, изпълнена с интелект, ум и емоция. Всички, преминали през нашето училище, са носители на духа на МГ“, обърна се Карапеева към зрелостниците и изрази увереност, че ще се представят успешно на държавните зрелостни изпити.

На тържественото изпращане „думи за утре“ произнесе Изел Хатърназ от 12 в клас – лауреат на националната олимпиада по български език. Книгата с послания бе поднесена на 11-класничката Йоана Станева със заръката: „МГ ражда мечтатели и победители. Имайте вяра в знанията си, бъдете себе си и правете всичко с любов!  Надяваме се да продължите започнатото“.

От името на зрелостниците към съучениците, преподавателите и родителите се обърна Росен Разпопов, който призна, че ако преди пет години е прекрачил училищния праг със смесица от страх, вълнение и очакване, сега знае, че един проблем има много решения. А Ана Лимонова, победител в конкурси по публична реч и ораторско майсторство, допълни, че гимназията е съвкупност от онези малки моменти, които остават трайно в съзнанието и които никой учебник не може да даде.

Владислава Казакова, която е бивш възпитаник на училището, а сега изпраща абитуриент, благодари от името на родителите на всеотдайните преподаватели, а на учениците пожела да бъдат така борбени и цветни: „Не позволявайте на никого да отнема мечтите ви, обичайте хората около себе си, тръгнете по света с чест, не забравяйте род и родина! Бог да ви пази в този шарен свят“, пожела Казакова.

„Огън“ на П.И.Ф. и „Клетва“ на „Щурците“ поставиха емоционалния финал на празника.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.