SONY DSC

Новото пространство е снабдено с работен лаптоп, зарядна станция за мобилни телефони, столове, маси за работа

Кът за отдих обзаведе за студентите от пловдивския филиал на Техническия университет екип на EVN. В едно от фоайетата на четвърти корпус вече има уединен  информационен кът, където младежите могат да почиват между лекции и упражнения, да творят или пък да сърфират в мрежата. Ръководителят на катедра „Електротехника“ доц. Никола Георгиев разказа, че идеята е на млади инженери, завършили пловдивския вуз, които в момента работят в EVN.

„Очакваме, че точно тук студенти ще се събират и ще работят групово по проекти, искаме да им помогнем в екипната работа и нашият кът ще създава добри условия за това”, каза Пламена Дечева – специалист човешки ресурси в EVN.  В информационния кът има работен лаптоп, зарядна станция за мобилни телефони, столове, маси за работа, включително дъска за чертежи.

„Този кът е едновременно място за почивка, за работа, за срещи и обмeн на идеи. Модерното му оформлението го отличава от по-строгия „академичен“ стил на другите такива места в сградата. Ярките цветове привличат окото, а удобството и дизайнът му те подканват да се възползваш”, казва доц. д-р Георги Ганев – декан на факултета по електроника и автоматика.

EVN е спонсор на студентски олимпиади и на Международната научна конференция ТЕХСИС. Около 1/3 от студентите от „Електротехника“, както и от други специалности, постъпват на работа в голямото енергийно предприятие веднага след завършването си.