SONY DSC

Новото пространство е снабдено с работен лаптоп, зарядна станция за мобилни телефони, столове, маси за работа

Кът за отдих обзаведе за студентите от пловдивския филиал на Техническия университет екип на EVN. В едно от фоайетата на четвърти корпус вече има уединен  информационен кът, където младежите могат да почиват между лекции и упражнения, да творят или пък да сърфират в мрежата. Ръководителят на катедра „Електротехника“ доц. Никола Георгиев разказа, че идеята е на млади инженери, завършили пловдивския вуз, които в момента работят в EVN.

„Очакваме, че точно тук студенти ще се събират и ще работят групово по проекти, искаме да им помогнем в екипната работа и нашият кът ще създава добри условия за това”, каза Пламена Дечева – специалист човешки ресурси в EVN.  В информационния кът има работен лаптоп, зарядна станция за мобилни телефони, столове, маси за работа, включително дъска за чертежи.

„Този кът е едновременно място за почивка, за работа, за срещи и обмeн на идеи. Модерното му оформлението го отличава от по-строгия „академичен“ стил на другите такива места в сградата. Ярките цветове привличат окото, а удобството и дизайнът му те подканват да се възползваш”, казва доц. д-р Георги Ганев – декан на факултета по електроника и автоматика.

EVN е спонсор на студентски олимпиади и на Международната научна конференция ТЕХСИС. Около 1/3 от студентите от „Електротехника“, както и от други специалности, постъпват на работа в голямото енергийно предприятие веднага след завършването си.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.