Учениците добиваха знания и умения в реални компании в Плимут, Портсмут и Либерец по програма „Еразъм+”

Europass – документ, който описва знанията и уменията, придобити от притежателите на сертификати за професионално образование и обучение, получиха 40 ученици от 11 и 12 клас на Професионалната гимназията по електроника и електротехника. Всички те са участвали в триседмична мобилност по програма „Еразъм+”, за да усъвършенстват практическите си умения в реални фирми.

16 зрелостници са повишавали компетенциите си в IT фирми в Плимут. 12-класниците трябвало да изпълняват задачи, свързани с автоматика, електроника, електротехника, роботика. По задание на английския работодател в продължение на 20 дни те правили диагностика на компютри, окабелявали и свързвали мрежи.  В свободното време се запознали с начина на живот и традициите, разгледали исторически и културни забележителности на града в Югозападна Англия. И не на последно място повишили езиковите си умения.

Компания за асамблиране на компютърни системи била работодател на 10 ученици от 11 и 12 клас, които трупали практически опит и знания в Портсмут. Пловдивските гимназисти, селектирани по успех, добра теоретична, практическа и езикова подготовка, работили по реални задания на фирмата.

През март 14 момчета и момичета от 10 клас на гимназията били избрани да работят в чешкия град Либерец. Учениците били разпределени в различни фирми за асамблиране на компютри и за производство на автомобилни аларми.

През май петима учители от гимназията заминават на обучение в Болоня, за да съберат опит от италианските си колеги в областта на дуалното образование.

Професионалната гимназия по електроника и електротехника има спечелена  Харта за мобилност в областта на професионалното образование за 2017-2020 година. Хартата се дава за висококачествени проекти за мобилност и дава възможност на учебното заведение да кандидатства по програма „Еразъм плюс“ при облекчени условия. Училището е отличено с плакет и сертификат за качествено изпълнение на проекти по „Еразъм плюс“ от Центъра за развитие на човешките ресурси.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.