Седмокласничка под карантина е изолирана, за да положи НВО

Елавария половин час преди началото на националното външно оценяване по български език и литература се оказа препъникамък при организацията на изпита за седмокласниците.

Токът е спрял в 8,30 часа тази сутрин и директорът Катерина Василева на мига уведомила Регионалното управление на образованието. След разговор с EVN се оказва, че повредата е по-сложна и няма да се отстрани светкавично, въпреки че аварийните екипи са започнали веднага да работят.

По разпореждане на Регионалното управление на образованието е направена организация изпитните материали да се разпечатат спешно в най-близкото училище – СУ “Св. Климент Охридски”.

Началникът Иванка Киркова разпорежда седмокласниците от ОУ “Екзарх Антим I” да останат по местата си в своето училище в изчакване за получат бланките. Заради извънредната ситуация изпитът е започнал с малко заснение, но децата няма да са ощетени с времето и ще разполагат с 60 минути за първия модул и 90 – за втория.

Едно момиче е било с повишена температура на влизане в изпитните зали тази сутрин,  но е било изолирано е в отделно помещение.

Има и една седмокласничка под карантина, която също е изолирана, но ще положи изпита.