Учебното заведение кани всички пловдивчани, които споделят страстта към природата и са загрижени за нейното бъдеще, да се присъединят

Частно еко училище „Слънчев лъч“ в Пловдив организира шествие на 22 април – Деня на Земята, с участието на всички 80 ученици на учебното заведение, техните учители, родители и съмишленици. Събитието ще премине под надслов „За чиста вода, земя и въздух“ и с подкрепата на Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Шествието се организира като израз на съвместните усилия за опазване на околната среда. То започва в 10:30 часа от площад „Съединение“. Младежите ще преминат през цялата Главна улица и ще стигнат до Централна поща. Ще носят плакати, знамена и послания за опазване на природата, за използването възобновяеми енергийни източници и за борба срещу замърсяването.

„Денят на Земята е повод да се съберем и да подчертаем важността на опазването на нашата планета. С всяка стъпка, която правим, се стремим да привлечем вниманието на учениците ни към необходимостта от устойчиви практики и отговорно поведение към околната среда“, споделя създателят на училището Мария Паева.

След приключване на шествието участниците ще се установят в Цар-Симеоновата градина в района на Виенския павилион, където са планирали изложби и занимания на открито. Те канят всички пловдивчани, които споделят страстта към природата и са загрижени за нейното бъдеще, да се присъединят към инициативите.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.