ЕГ „Пловдив“ е училище координатор и домакин на провеждането на областния кръг на Националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език. Той ще се проведе на 13 октомври от 13,30 часа в заседателната зала на общежитие № 2. Времето за представяне на всеки участник до 15 минути.

Състезанието се провежда в две възрастови групи. В първата попадат ученици от VI до VІII клас включително, които изучават английски език в рамките на общообразователната си подготовка. Във втората са ученици от IХ до ХI клас. Според регламента участниците не трябва да са живели или учили в англоезична  държава или английско/американско училище.

Мотото на състезанието за настоящата учебна година е мисълта на Айнщайн: „Логиката ще ви отведе от А до Б. Въображението ще ви отведе навсякъде“.

Проверката на знанията и уменията на учениците ще се извършва в два модула: предварително подготвено устно представяне по тема, формулирана от ученика и вписваща се в мотото на състезанието; както и в свободен разговор с членовете на журито. Оценяването се извършва по точки според разработени от националната комисия критерии.

Общинският кръг следва да се проведе до 11 октомври от съответните училища. След това училищните комисии изпращат на ЕГ „Пловдив“ протокол с предложение за участие в областния кръг на класираните на първо място в съответната възрастова група.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.