Кабинети по руски и италиански и спортно игрище са новите придобивки за училището

Кметът призова гимназистите да останат в Пловдив, почетният консул на Германия – да научат 2019 пъти повече чужди думи

DSCF6785

С поздравления на шест езика стартира учебната година в ЕГ “Иван Вазов”, където учениците отправиха пожелания на руски, немски, френски, английски, италиански и испански – езиците, които се преподават в гимназията. Трима почетни консули – на Италия, Германия и Франция, както и представители на Руското министерство на образованието и Руския културен институт, присъстваха на церемонията по откриването. През новата година училището ще се радва на куп нови придобивки – модерен методичен кабинет по руски, съвременен езиков кабинет по италиански и новоизградена спортна площадка за часовете по физическо възпитание с отпуснати от общинския бюджет средства.

“Най-хубавият ден е нашият. Вече 22 години заставам пред всички ви, за да споделя с вас най-вълнуващите мигове от живота си – тези на всяко ново начало, измерено с една учебна година. И пиша слово след слово. И разбирам, че тук рутината няма място. Потънала в размисли, преосмислям живота си, гледам хилядите пътища пред мен и откривам истината в една дума – призвание. Призванието да посветиш живота си на най-красивото на този свят – децата”, обърна се развълнувана към учениците и гостите директорът на гимназията Мариана Димитрова.

DSCF6787

Кметът Иван Тотев, който заедно с нея удари първия звънец, призова гимназистите да продължат образованието си, да се реализират професионално и да създадат семейства в Пловдив. Посланието на почетния консул на Германия Мариана Чолакова бе да научат 2019 пъти повече чужди думи, визирайки годината, в която Пловдив ще бъде европейска столица на културата.

DSCF6786