Пролетното издание на кампанията „Грамотни ли сме?“ ще се проведе на 29 март в Центъра за подкрепа на личностното развитие

949 ученици от 33 общински, държавни и частни училища са заявили участие в състезанието по български език, организирано от Община Пловдив и Центъра за подкрепа на личностното развитие. Пролетният етап на кампанията „Грамотни ли сме?“ ще се проведе на 29 март в сградата на ЦПЛР – ОДК, бул. „Шести септември“ №193, на два етапа – сутрин и следобед в извънучебно време.

Целта на кампанията е да се провери нивото на грамотност на участниците, свързана с компетентностите, които трябва да са придобили в обучението си по български език до съответния етап. Тестовите варианти за двете възрастови категории (VІІ клас и ХI – ХІІ клас) са съобразени с образователната степен на учениците. Всеки от тестовете е разработен по моделите на изпитните варианти за национално външно оценяване и държавен зрелостен изпит, като включват само въпроси, свързани с изучения материал по български език. Разнообразните типове задачи от отворен и затворен тип ще провокират участниците да покажат до какво ниво са овладели правописната, граматичната, пунктуационната и лексикалната норма на съвременния български книжовен език.

След оповестяване на резултатите на най-добре представилите се ще бъдат раздадени награди.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.