ОУ „Стоян Михайловски” с две призови отличия от националния конкурс „Възкресение Христово”

Евангелия Христева и Илияна Минчева (1)

Петокласничка от Пловдив спечели специалната награда на българския патриарх Неофит от националния конкурс „Възкресение Христово”, който се организира за трети пореден път от Светия синод на Българската православна църква. Илияна Минчева е от ОУ „Стоян Михайловски”, а четиристишията й са впечатлили журито, начело с доц. Татяна Борисова. Целта на конкурса е да стимулира творческите изяви на учениците, свързани със съкровищницата на християнското изкуство,  да утвърждава нравствени ценности, да разширява познанията за православния християнски празник Възкресение Христово и да поощрява интереса към съхраняването на българските традиции.

Още едно от отличията в трета възрастова група идва в  ОУ „Стоян Михайловски” –  Евангелия Христева е класирана на първо място в раздел „Литература – поезия” . И двете момичета са възпитанички на Горица Петрова, старши учител по български език и литература.

В конкурса са участвали хиляди деца от цялата страна и задграничните епархии на Българската православна църква.

Тържественият финал ще се състои на 15 май в столичния храм „Св. св. Кирил и Методий”, където ще бъде открита изложба с детски рисунки и фотографии.