4 (6)

Илюстрации на народни приказки събраха в изложба 9-класници от Националната художествена гимназия.  „Алеко Константинов“. Рисунките са подредени в читалище “Алеко константинов”, където ще останат през цялото лято, за да бъдат разгледани от децата, които ще дойдат да вземат книги от списъка за лятната ваканция.

Експозицията бе открита от преподавателя по история на изкуството в гимназията Диана Папазова. Повечето творби представляват илюстрации по български народни приказки. При създаването им младите художници са били напътствани от преподавателя си Кети Георгиева.

2 (12)

Старт на партньорството с читалище „Алеко Константинов“ през приключилата учебна година поставиха и осмокласниците с изложбата си „Моят първи пленер“. Сътрудничеството между  училището и читалището цели да се насърчават ранните изяви пред публика на младите творци. Само след 5 месеца Националната художествена гимназия ще чества 120 години от рождението на своя патрон – художника Цанко Лавренов, и 40 години от основаването си.

Изложбата с дипломните работи на абитуриентите от специалностите живопис, стенопис, иконопис и рекламна графика може да бъде разгледана в Дома на културата до 23 юли.

6 (1)