IMG_6620

Националната художествена гимназия “Цанко Лавренов” ще гостува в полската столица със съвместна експозиция на ученици и учители по покана на Българския културен институт във Варшава. Експозицията е посветена на юбилея на пловдивското арт училище – 40 години от неговото създаване.

Изложбата ще бъде открита на 11 май – празник на светите братя Кирил и Методий, и ще продължи до 11 юни. Тя е част от проекта фестивални месеци „Полша, запознай се с бъдещето на българското изкуство“, организиран от Българския културен институт във Варшава и под патронажа на нашето Министерството на културата. Идеята е да бъдат представени водещи средни и висши училища по изкуствата.

Творческа изява на ученици от „Цанко Лавренов“ ще има и във Вроцлав – Европейска столица на културата през 2016. От 31 май творби на талантливи възпитаници на художествената гимназия ще бъдат показани в Международната изложба на младежкото художествено творчество. Предвижда се произведенията да останат в постоянна младежка изложба  в града.