Шестима ученици заловени с упойващи вещества, стана ясно на съвместен брифинг на Районна прокуратура – Пловдив и на полицията в града под тепетата

85 училища са били проверени при специализирана полицейска акция на територията на Пловдивска област с цел ограничаване на разпространението на наркотични вещества сред младежите. Обходени са 25 места на открито в близост до учебните заведения, на които се събират ученици, за да пушат. Това стана ясно днес на съвместен брифинг на Районна прокуратура-Плодив и на полицията в града под тепетата.

В рамките операцията са били проверени общо 1200 лица и над 1100 автомобила.  В резултат на това са започнати 6 бързи производства срещу лица, употребили алкохол или в които са открити упойващи вещества. Установени са шестима ученици от училища в Пловдив, които са носили в района на учебното заведение наркотици и техните аналози. Трима от тях са на 17 години, един е 16-годишен, а най- малкият е само на 15. При проверките на открито са задържани двама младежи на 17 години, които са от различни училища. Полицейските служители са открили в момчетата марихуана и амфетамини. С тях работят специалисти от детска педагогическа стая.

Акциите на полицията и Районната прокуратура ще продължат и ще се провеждат поне два пъти седмично.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.