Пловдив получи близо 34 млн. лева за строеж и пристройки на училища и детски ясли по програма на МОН

Община Пловдив получи 33 499 191 лева за образователна инфраструктура по програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2024 – 2027 г. на Министерството на образованието и науката.

Финансиране е отпуснато за три училища, две детски ясли и изграждане на пристройки на други две ясли. Учебните заведения са Математическата гимназия, ОУ “Княз Александър I” и СУ “Св. Патриарх Евтимий”.

„Математическата гимназия да има модерен дом – това е приоритет, за който работя още като районен кмет. За нея има отреден терен в ЖР „Тракия”. Благодаря на заместник-кмета по образование  Владимир Темелков и екипа на отдел „Европейски политики” за упоритата работа при изготвянето на проектите”, каза кметът Костадин Димитров.

Запознати с дългогодишната сага около изграждането на нова сграда на МГ напомнят, че първо трябва да се актуализира идейният проект, а тези отпуснати средства ще стигнат само за първия етап от строителството.

Ето и пълния списък с одобрените обекти:

– ,,Изграждане на нова сграда на Математическа гимназия “Академик Кирил Попов”, гр. Пловдив – грантово финансиране на стойност 7 500 000 лв.;

– ,,Изграждане на нова сграда на ОУ “Княз Александър I” – грантово финансиране на стойност 7 500 000 лв.;

– „Изграждане на нова сграда на СУ “Св. Патриарх Евтимий” – грантово финансиране на стойност 7 500 000 лв.;

– „Изграждане на нова ясла за 10 групи за деца от 10 месеца до 3 г. район “Южен”- грантово финансиране на стойност 4 499 704 лв.

– „Изграждане на нова детска ясла с 8 гр. в ЖР “Тракия” – грантово финансиране на стойност 4 499 976 лв.

– „Изграждане на помещения за 2 нови яслени групи в ДГ “Славей”, район Северен“ – грантово финансиране на стойност 999 715 лв.;

– Изграждане на помещения за 2 нови яслени групи към детска ясла № 18 “Вълшебно детство”, район Централен”- грантово финансиране на стойност  999 796 лв.;

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.