Свитата на Дядо Коледа обяснява, че кризата е застинала и тях.
Свитата на Дядо Коледа обяснява, че кризата е застинала и тях.
Свитата на Дядо Коледа обяснява, че кризата е застинала и тях.

 

Кризата застигна и Дядо Коледа и той пристигна пеша за днешния карнавал в СОУ “Кирил и Методий”. Белобрадият старец се охарчил за подаръците, но не можел да си позволи да остави разочаровано дете, затова, въпреки огромните разстояния, които трябвало да измине, успял да се яви навреме и в пловдивското училище. Това обясниха еленът Рудолф и Снежанка, които придруждаваха Дядо Коледа. Дегизираните като най-чаканите на Коледа гости от 7 а клас спечелиха карнавала с нестандартната си идея и костюми. Заедно с тях награда за артистично поведение на конкурса отнесе и първокласничка, преоблечена като любимия си литературен герой – Пипи. Въпреки силната конкуренция, тя успя да обясни защо е избрала да се преоблече като Дългото чорапче и с какво я привлича.

Учениците и учителите превърнаха училището в коледна къща. Ансамбъл “Марица” и децата от хореографските паралелки обучаваха по-малките си съученици на народни танци. Истинска еуфория предизвика конкурсът за караоке на популярни коледни песни, след което празникът продължи с концерт на професионалните изпълнители.
Десетокласници превърнаха в камина вратата на класната си стая в конкурса за идейна декорация. Проектът “У дома край камината” донесе огромна торта като награда за 10 а клас. Торта спечелиха и учениците от 6 б клас, чиято елха на вратата на кабинета бе от техни портретни снимки. Елха от ръчички пък бяха сътворили на входната врата на класната си стая децата от 3 в клас, които също се подсладиха с награда.