21-то издание на „Традиция, екология, творчество“ е част от инициативите за половинвековния юбилей на СУ „Св. св. Кирил и Методий”

73 ученици от цялата страна си дават среща в Пловдив за 21-то издание на националния пленер по изобразително изкуство – „Традиция, екология, творчество“. Тази година събитието е част от инициативите за половинвековния юбилей на СУ „Св.св. Кирил и Методий“.

Пленерът ще продължи четири дни и ще завърши с изложба на 5 май в къща „Хиндлиян“. Младите таланти ще рисуват на различни локации в Стария град и ще покажат своя различен поглед към неговите пространства. Участниците ще работят живопис, графика и приложно изкуство, разделени в две категории – 8-10 клас и 11-12 клас.

Експертно жури ще присъди награди за първо, второ и трето място в двете възрастови групи. Ще бъдат връчени и няколко специални награди – на кмета на Пловдив Здравко Димитров, на началника на Регионалното управление на образованието-Пловдив, на кмета на район „Запад” Димитър Колев, на директора на СУ „Св. св. Кирил и Методий” Таня Николова, на спонсора тази година – А1, и на Дружеството на пловдивските художници.

По повод годишнината ще има и Флашмоб с участието на 45 ученици от 8-12 клас. На 4 май в 16.45 ще започне различна музика на три локации. От площада пред общината към стълбите на Каменица ще тръгнат мажоретки с Ботевия марш. Втората локация е Римският стадион – от там ще тръгне втората група танцьори под музиката на тракийското хоро „Трите пъти”. От горната част на стълбите на Каменица ще тръгне третата група – с музика на K-Pop (корейски поп) групата ITZY и песента “Loco”. Всички ученици ще се съберат пред надписа „Заедно” и ще завършат с общ танц върху хорото „Трите пъти”.