Предложения за конкурса на НПСС излъчиха Аграрният, Пловдивският и Университетът по хранителни технологии

 

7 пловдивски младежи са номинирани за участие в конкурса „Студент на годината“, който по традиция се провежда по повод 8 декември. Получените кандидатури от цялата страна са общо 100, обяви председателят на Националното представителство на студентските съвети Яна Вангелова.

Три са предложенията от Аграрния университет в категория „Аграрни науки и ветеринарна медицина“. Една е номинацията на Университета по хранителни технологии в раздел „Технически науки“. Пловдивският университет излиза с предложения в две направления – Хуманитарни науки и Педагогика.

Кандидатите доказват своите постижения с документи за постигнати резултати в научната, културната, спортната и други дейности на национално или международно ниво. Водещи експерти ще определят имената на десетимата победители във всички области на висшето образование, както и у кого да отидат отличията за най-добър чуждестранен студент и за студент с българско гражданство, обучаващ се извън границите на страната. Измежду десетте най-добри журито ще излъчи  Студент на годината 2019. Ще бъде присъдена и награда за принос в развитието на националните студентски политики, изграждащи имиджа на НПСС.

Призьорите  ще бъдат отличени на тържествена церемония на 16 декември.