13 училища и 184 преподаватели получиха удостоверения за успешно завършени програми „Училище в облака”

IMG_20171214_171914446

7 пловдивски педагози получиха днес сертификати за Google обучители. Това  се случва за първи път не  само у нас, но и в широк регионален план. Четирима преподаватели – Иван Георгиев от ОУ „Яне Сандански”, Диана Николова и Елена Вързилова от ЕГ „Иван Вазов” и Вера Михайлова от СУ „Константин Величков”, са сертифицирали първо ниво. До второ ниво са Панка Вълева от СУ „Черноризец Храбър”, Велена Ранкова от ОУ „Яне Сандански” и Светослава Шишиньова от Професионална гимназия по хранителна техника и технологии.

„Преди два месеца се включихме в проекта с моите колеги. Сертифицирах първо и второ ниво за Google учител. Когато обяснявам понятия, например, на учениците пускам картинка в класната стая в облака и тя предизвиква асоциативното им мислене. Техният отговор идва автоматично при мен. Ако има грешен, той може да се поправи от групата. Децата са много щастливи, харесва им да сърфират, а моята задача е да пренасочва енергията им да работят по поставена задача. Организацията коства доста усилия и време за подготовка от страна на учителя, но съм заредена с търпение. За да може учениците да бъдат пълноценни в работата си”, сподели преподавателят по история от СУ „Черноризец Храбър” Панка Вълева.

13 училища получиха удостоверения за Училище в облака на официална церемония в Дома на културата. През последните шест месеца екипът на Център за творческо обучение въведе 184  учители и училищни администратори в употребата на облачни системи. Центърът е първият в България официален партньор на Google за образование (Google Education Partner) по направление „Услуги“ и най‐вече G suite ‐  една от водещите облачни платформи в света, безплатна за образователните  организации в България.

„Когато преди две години обсъждахме програмата, не знаехме какво да очакваме. Но тази кардинална промяна се отрази върху ежедневието на всеки клас. Децата технологично изпреварват с няколко обиколки образователната система, те искат да са активни и да получават повече знания. Трябва да им дадем тази възможност. Горди сме с вас, защото ние сме петата страна в света, която систематизирано въвежда облачните технологии”, каза при връчване на удостоверенията зам.-кметът по образование Стефан Стоянов.

Директорът на ОУ "Яне Сандански" Маргарита Бозова с двамата си сертифицирани учители - Иван Георгиев и Велена Ранкова.
Директорът на ОУ “Яне Сандански” Маргарита Бозова с двамата си сертифицирани учители – Иван Георгиев и Велена Ранкова.
Екипът на ЕГ "Иван Вазов"
Екипът на ЕГ “Иван Вазов”