70-ot-mestata-v-pu-sa-zaeti-18691

 

Прием по седем нови специалности обявява от следващата академична година Пловдивският университет. 4272 студенти в общо 90 специалности е акредитираният прием. Наесен във висшето училище се разкриват “Счетоводство“, „Публична администрация“, „Славистика“, „Начална училищна педагогика“, „Индустриална физика с иновативен мениджмънт“, „Физика и астрономия“ и „Електроенергийна техника“, като последната ще се изучава в Техническия колеж на ПУ в Смолян.

И тази година университетът дава на кандидат-студентите възможността да положат предварителни конкурсни изпити, като оценките от тях са равностойни на тези от редовната сесия. С тях те могат да участват в класирането или да се явят отново на същите изпити в редовната кампания през юли, като при формирането на бала се взема по-високата оценка. Предварителната конкурсна сесия по традиция се провежда през юни, а редовната – през юли.

За участие в предварителната кампания документи се подават до 22 май. Кандидатите без диплома за средно образование също имат право да се явят, но не участват в класирането.

Предимство да се запишат в желана специалност ще имат всички, издържали изпит на предварителна сесия с отлична оценка – 5,50 и по-висока, или получили отлични оценки от олимпиади, международни изпити. Признават се сертификати и резултати от национални състезания. Същото се отнася и за кандидат-студенти, издържали предварителните изпити по музика и изобразително изкуство с оценка най-малко „Много добър“ 5, като съответните изпити трябва да удовлетворяват изискванията за прием в посочената специалност. За записване по първо желание в специалности с два приемни изпита – като „Право” например, е необходимо и двете оценки да са отлични.

1 КОМЕНТАР

  1. Публична администрация? Да се учат от Славчо и Тотев… 😉

Коментарите са затворени.