14 септември е крайният срок за участие в следващото класиране

688 са свободните места в детските градини и ясли за поредното класиране. Крайният срок за  за подаване на заявления на все още незаписаните е 14 септември. Това е и срокът, към който всички данни в молбите следва да са актуални. За отразяване на променените обстоятелства е необходимо да бъде създадено ново заявление, след като се анулира вече подаденото.

Резултатите от класирането ще бъдат ясни на 16 септември.

Най-много свободни места има за яслените групи – 298. За първа възрастова група местата са 168, за втора – 74, за трета подготвителна група – 49.  Вакантните бройки за четвърта подготвителна група са 99.

Най-много обявени свободни места има за следните детски градини и ясли:

– 73 се разкриват в ДГ “Елица” с втори адрес ул. “Орфей” №10 в район „Западен“. След направения основен ремонт, там ще бъдат сформирани две нови яслени групи (36 места), една първа възрастова (18 места) и една втора възрастова група (19 места).

– ДЯ „Веселушка“ – 70 места за яслена възраст; ДГ „Лилия“, ДГ „Маргаритка“ – в район „Източен“;

– ДГ „Перуника“- район „Централен“ – сградата е след основен ремонт, с плувен басейн, физкултурен салон и нови детски площадки. Тя отвори врати за новата учебна година;

– ДГ “Люляк” с трети адрес ул. “Теодосий Търновски” №7 в район „Централен“;

–  ДГ „Захарно петле“, ДГ „Весела“ и ДЯ „Мечо пух“ в район „Северен“;

– ДГ “Д-р Е. Бороу”, ДГ “Кремена” с втори адрес ЖР “Тракия”, блок №11, вход А, Б, В, Г и   ДГ “Червената шапчица” с втори адрес блок №50, вход В, Г  в район „Тракия“;

– ДЯ „Патиланци“ и ДГ “Зорница” в район „Южен“;

За улеснение на родителите в системата е предвидена функционалност, чрез която те могат да съпоставят свободни места и съответния брой чакащи за тях, разпределени по сбора от събраните точки в заявленията за кандидатстване. Статистическите данни се променят в реално време според подадените заявления и се визуализират в панела със свободни места в менюто „чакащи класиране“ на интернет страницата на електронната система за прием dz-priem.plovdiv.bg.