Училището изпраща на състезанието бъдещия зрелостник Иван Табаков от СКГ „Хеброс“

60 ученици на Спортното училище ще бъдат доброволци на Световното първенство по гребане за юноши и девойки в Пловдив, което стартира на 11 август. Те ще помагат в цялостната организация на състезанието – ще носят табелките на участниците и ще помагат при изкарване на лодките, ще носят резултатите на съдиите и ще дежурят на гардероба.

Цялото училище стиска палци в очакване на отлично представяне на бъдещия зрелостник Иван Табаков. Той е състезател на Спортен клуб по гребане “Хеброс“ – Пловдив, участник в четворка скул. 12-класникът се готви усилено за надпреварата и е единственият представител на Спортното училище в първенството.

Дни преди старта петима художници, един специалист по прожекторно осветление и трима бояджии създадоха платно на площ от 400 квадратни метра в чест на Световното първенство. Картината е изрисувана върху  външните стени на хангарите за лодки.

„След гордостта от постиженията на Йосиф Миладинов от плуването на Олимпиадата в Токио, се надяваме на добро представяне и от страна на Иван“, каза директорът Ружка Генова.

40 ученици, класирани от Педагогическия съвет по приети от училището критерии, заминават днес за пет дни в Международен ученически спортен център “Балканика” в Китен. Пътуването, което кореспондира с учебно-тренировъчния и възстановителния цикъл, се реализира със средства по Национална програма “Отново заедно”.

До 6 август Спортно училище “Васил Левски” приема документи за попълване на свободните места за новата учебна година. Приемните изпити ще се проведат от 10 до 16 август. Записването на класираните ученици ще е до 23 август.