Родителите на повече от половината малчугани, записани на ясла или градина, се възползваха от възможността и ги заведоха в детските заведения още в първия работен ден.

През последния месец бяха дезинфекцирани активните повърхности в сградите на всички 52 общински детски градини чрез нова немска нанотехнология, която осигурява трайна антимикробна защита срещу вируси и бактерии, в това число и срещу COVID-19.

За децата от първа възрастова до четвърта подготвителна група, средният процент на посещаемост е 65,7 %, показва справка на Община Пловдив. За яслените групи към детските градини този процент е 57 от записаните 245 деца. В самостоятелните ясли децата са били 1015, което е 67,5 % от записаните.

На влизане в яслата или детската градина медсестрите са мерили температурата на всяко от хлапетата, преди да го допуснат да влезе в своята група. Децата със симптоми са били връщани.

За да се предотврати струпване пред кабинетите на общопрактикуващите лекари, родителите, които са преценили, че детето им ще бъде присъствено в детско заведение, вместо медицинска бележка, можеха да декларират, че не им е известно то да е било в контакт със заразно болни и че няма признаци на заболяване през последните 14 дни.

За децата, които възобновяват посещенията си в градини и ясли при отсъствие за повече от 2 месеца, се предоставя еднократен отрицателен резултат за чревни паразити.

В периода 4-31 януари отсъствията на децата, записани в предучилищна група в детска градина или училище, са допустими по желание на родителите след писмено уведомяване на директора.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.