Първа получи дипломата си Жаклин Торкова, която завършва с 6.00

60 на сто от зрелостниците на Математическата гимназия завършват с отличен успех. Средният резултат на випуска е 5.52, обяви на церемонията по дипломирането директорът Веселина Карапеева. С най-високи постижения се оказаха учениците от 12 а клас с общ успех 5.73.

Церемонията по връчването на дипломите се състоя в двора на гимназията. Облечени в тоги, 212 дванадесетокласници очакваха да чуят името си, за да се качат на сцената и да получат заветния документ. Първенец на випуска е Жаклин Торкова от 12 в клас, която завършва с 6.00.

На зрелостните изпити възпитаниците на Математическата са се представили най-добре по английски език. На матурата по предмета са се явили 57 ученици, които са постигнали успех 5.57. Резултатът от ДЗИ по български е Мн.добър 5.18, а по математика – 5.01 (125 явили се). Трима са с максимален резултат от 100 точки на ДЗИ по математика – Атанас Семов, Ервин Чолак и Николай Каменов. Само пет десети не достигнаха на София Арабаджийска и Емилия Тиганчева да постигнат максималния брой точки. Техният резултат по математика е 99.5 точки.

Карапеева отчете, че всички 49 явили се на държавен изпит за придобиване на професионална квалификация получават свидетелство по професия „Компютърен график“ и „Системен програмист“.