От Асоциацията на студентите медици под тепетата са готови да изпратят доброволци за тестването

6 училища от Пловдивска област връщат учениците от начален етап в класните стаи още в понеделник. Това са учебни заведения, в които няма да има изборни секции, така че ще могат да организират тестване за децата от 1 до 4 клас, за да се върнат към присъствено обучение. На 15 ноември учебни занятия ще има в ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджян“, НУ „Климент Охридски“- Войсил, ОУ „Васил Левски“ – Кърнаре, ОУ „Ген. Карцов“ – Христо Даново, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Устина, СУ „Христо Ботев“ – Лъки.

Меджувременно от Асоциацията на студентите медици обявиха, че са готови да изпратят доброволци, които да подпомогнат процеса на тестване. До момента единствено родители от НУ “Христо Ботев” в Пловдив са поискали подкрепа.

“Веднага подадох информация на колеги от групите, писах до курсовите отговорници и предоставих координати на майката, която се свърза с нас, за да уточним детайлите. Колегите са готови да помагат, стига това да не пречи на присъствието им на лекции и упражнения”, каа за “Уча в Пловдив” Мирела Илиева – председател на Асоциацията.

Нагласите на родителите към момента се променят много динамично – има нови подадени декларации за съгласие, но и откази на семейства, които вече са пожелали изследване на децата им, каза началникът на Регионалното управление на образованието Антоанета Кръстанова.

Вчера пристигнаха 39 840 теста, които бяха разпределени за учебните заведения в Пловдив и областта.