50 млади таланти взеха участие в благотворителна инициатива в Радио Пловдив

Шестокласници от Математическата гимназия организираха благотворителен концерт в подкрепа на деца, лишени от зрение и слух. 50 талантливи деца от Пловдив подкрепиха идеята и се включиха в благотворителната инициатива тази вечер в студио 1 на Радио Пловдив. Класната на 6 б Невена Ичевска влезе в ролята на водещ, а родителите бяха ентусиазираната публика, подкрепяща участниците.

Концертът е част от кампанията “С добро по Великден” на Национален научен и експедиционен клуб ЮНЕСКО, която има за цел събиране на средства за специализирани помагала за децата с увреждания.

Началото на артистичната вечер постави ансамбъл “Тракийска младост” към СУ “Любен Каравелов”, които се представиха с китка родопски песни под съпровод на гайда. Шампионите на България по латиноамерикански и стандартни танци Валерия Костова – ученичка на МГ, и Георги Костов, наелектризираха публиката със зашеметяваща румба. Клавирна пиеса от Чайковски прозвуча в изпълнение на петокласника от НУМТИ „Добрин Петков” Божидар Райков. Квартет „Фортийн” и други звезди от Арт войс център, танцьори от клуб по акробатичен рокендрол “Катерини” и детски танцов състав “Етноритъм” събраха овациите на публиката.