Шестгодишно момченце е паднало от втория етаж на детска градина “Бреза” днес по обяд. Детето се навело над парапета, загубило равновесие и полетяло надолу.

Детето веднага е откарано в УМБАЛ „Св. Георги“, където предстои да му бъдат направени прегледи и изследвания. То е в добро състояние. Животът му е вън от опасност. Градоначалникът Здравко Димитров и зам.-кметът по образование Стефан Стоянов са при детето в болницата, за да се информират лично за състоянието му.

На въпрос на кмета как се чувства, малкият отговорил, че малко го боли крака, но е добре. Признал още, че е паднал в опита си да се прави на Спайдърмен.

Детската градина се намира в квартал “Гагарин”. Към настоящия момент на мястото няма полиция, а работата в детското заведение протича спокойно. За случая е сезирана Районна прокуратура.

От общината са изпратени опитни психолози, които индивидуално ще разговарят с всяко едно дете и с всеки член на екипа. След 17 часа тази вечер ще се проведат индивидуални разговори с родителите, за да се намали рискът от посттравматичен стрес.