Приети бяха само 149, сочат резултатите от текущото класиране

597 деца се състезаваха за 325 места в детските градини. От тях най-много са  подали заявления за яслените групи – 354. За първа възрастова група са кандидатствали 117 деца, за втора – 77, за трета подготвителна – 36 и само 13 деца за четвърта група. Част от децата, взели участие в текущото класиране, имат осигурени места, но желаят преместване в други детски заведения.

За класирането бяха обявени общо 325 свободни места, като само 81 от тях за децата в яслена възраст и 71 – за първа.

Приетите са общо 149 – 74 деца за ясли, 27 за първа група, 28 – за втора, 8 за трета подготвителна и 12 за четвърта група. Те трябва да се запишат при директорите на детските градини и ясли до 30 октомври.

След класирането на 22 октомври остават незаети общо 176 места. Все още има свободни бройки за първа група в новопостроената сграда на ДГ „Снежанка“, която предстои скоро да отвори врати.

Препоръката към родителите на останалите извън списъците, е да се запознаят с обявените вакантни места за следващото класиране на 10 ноември и да подадат заявления съобразно възможностите за прием. По-малкият брой точки за район, ако е различен от този по местоживеене, не е пречка за класиране, уточняват от общината. До 2 ноември ще бъдат обявени свободните места.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.