Изпитите по български език и по математика ще се проведат в 512 зали, ангажираните квестори са 1892

5937 седмокласници от Пловдив и областта се готвят за национално външно оценяване показват данните на Регионалното управление на образованието.

Изпитът по български език и литература е на 19 юни, а по математика – на 21 юни. Началото е в 9 часа.

Учениците са разпределени в 512 зали на 141 училища. Квесторите, които ще се следят за реда, са 1892.

Желаещите са проверят знанията си по английски език са 169. Тестът по желание е на 20 юни от 9 часа в 20 училища центрове.

Резултатите ще бъдат обявени до 2 юли. Максималният брой точки при балообразуването е 500, които са сума от броя на точките, получени на НВО по български език и литература и математика, умножени със съответния коефициент, и оценките на два балообразуващи предмета от свидетелството за основно образование, превърнати в точки, съобразно утвърдения държавен план-прием.

Скала за превръщане на оценките от свидетелството за основно образование в точки:

Отличен 6 – 50 точки

Много добър 5 – 39 точки

Добър 4 – 26 точки

Среден 3 – 15 точки

Изпитът за проверка на способностите по музика за СУ „Любен Каравелов“ ще се проведе на 25 юни. Документи за него са подали 65 ученици.

В класирането имат право да участват всички ученици, успешно завършили основно образование в годината на кандидатстване, включително тези, които не са се явили на НВО по български и математика, като резултатът от изпитите по двата предмета при балообразуването се приема за 0 точки. Подаването на заявление за участие в първо класиране се осъществява в периода от 8 до 10 юли.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.