Отличените десетокласници от СОУ "Кирил и Методий".

 

Отличените десетокласници от СОУ "Кирил и Методий".
Отличените десетокласници от СОУ “Кирил и Методий”.

С медали и грамоти от международната конференция “Гарантиране здравето и сигурността на учениците -пропускателен режим” се завърнаха петима пловдивски ученици. Форумът в Перник събра 400 участници от България, Словакия, Сърбия и Македония.

10-класничките Росица Кратункова и Златомира Динчева от СОУ „Кирил и Методий“ бяха десетте наградени за мултимедийна презентация на тема: „Защитата на училищата и прилежащите около тях пространства“. Момичетата обясниха за 24-часовата жива охрана, включително и през уикенда. За да не се допускат външни лица в празничните и почивни дни, училищният двор се заключва. Възпитаниците на училището обаче могат да го ползват в извънучебно време, но не се допускат външни ученици с оглед на сигурността. Наградата им бе връчена от бившия просветен министър Сергей Игнатов.

Сред десетте отличени рисунки на тема ,,Моята представа за защитен училищен двор“ бе тази на Ангел Николов от 5 а клас на ОУ „Антим I”. Второкласник от НУ „Христо Ботев” и ученик от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия оформиха призовата петица от Пловдив.