Sonq-Racheva2

5 са пловдивските номинации за Националния конкурс “Учител на годината”, който се организира за деветнадесета поредна година от Синдиката на българските учители. В заключителния етап на тазгодишната надпревара, която ще се проведе на 11 май от 11 часа в „София Хотел Балкан”, са номинирани общо 59 учители и директори. Измежду тях ще бъдат излъчени победителите в 9 направления: предучилищно възпитание, начално образование, хуманитарно, природоматематическо, изкуства и спорт, професионално образование. Ще има награди за директори и помощник-директори, за възпитателна работа, извънкласни дейности, училищни психолози и педагогически съветници, както и за млади учители.

Пловдивските предложения са за Моника Тенева – главен учител по биология от ОУ “Райна Княгиня”, Камелия Кочова – старши учител по изобразително изкуство от ОУ “Стоян Михайловски”, Юлияна Бохорова – старши учител по български език и литература в Професионална гимназия по хранителна техника и технологии и двама педагози от ЦДГ “Даница” – Десислава Николова и Васка Караоланова.

Три са номинациите от община Първомай – Минко Павлов от ОУ “Кирил и Методий”, Венета Кичукова от Професионална гимназия “Васил Левски” и Недялка Томаатанасова от ОУ “Георги Караславов”. Община Стамболийски пък ще се бори за приза “Директор на годината” в лицето на директора на училището в Триводици – Елисавета Червенкова.

16 учители и директори ще бъдат удостоените със званието „Учител на годината”, а 17 ще получат специалната награда на председателя на СБУ Янка Такева.  Официален гост на тържеството ще бъде Маргарита Попова – вицепрезидент на Република България.