Ден на отворените врати в Академия „Никола Тесла“

Ден на отворените врати обявява академия „Никола Тесла“ на 26-ти септември в новия си офис на бул. „6-ти септември“ 144а (ет. 3). Желаещите да се включат в демо уроците трябва се запишат предварително през сайта https://ant.bg/?page_id=3015. Целта е да бъдат осигурени възможно най-добри условия за децата.

„Децата са родени изследователи и изобретатели. При нас, в Академия “Никола Тесла”, идват четири-пет годишни мъничета, които горят от желание да си поиграят с роботите. За тях е първото ниво ROBO ENGLISH. Магнитните квадратчета се превръщат в ракети, сламките – в космически кораби, а роботчетата – в герои на новото приключение. Те се учат на фокус, внимание към детайла, самоконтрол, пространствено мислене, геометрия, физика, първи линейни и циклични алгоритми и много английски език, казва съоснователят на Акадмията Валентина Иванова.

Децата от предучилищна възраст и първи клас записват второ ниво ROBO ENGLISH. Тук те се срещат с роботчета и задачи, които искат повече приложна математика, алгоритмите се разклоняват и усложняват, идва време за синхронизация на действията и събитията и при роботите, и в екипите.

Неусетно играчките се превръщат в машинки, които те осъзнато могат да програмират, а английският език – в езика за командване на дигиталния свят.

Третото ниво, MAT && CODE && ENGLISH, е за ученици от II и III клас, които вече могат гладко да четат и пишат. Те преминават от визуално програмиране към код на един от най-важните езици за програмиране – С++, за да започнат да управляваме не само роботчетата, но и компютрите. Смятат в десетична и в двоична бройна система и учат компютъра да решава задачите от училището с техния код на С++.

Приключението продължава в курсовете по състезателно програмиране или програмиране свободен стил за ученици от IV до X клас и завършва когато младежите са готови да вземат хляба в ръцете си.

„Каквато и професия да изберат, те могат да управляват дигиталния свят“, убедена е Валентина Иванова.

Заниманията са по два часа и половина, един път в седмица  и започват на 1-ви октомври.

Повече подробности може да намерите тук: https://ant.bg/

Или на тел. 0888 955097