Ден на отворените врати в Академия „Никола Тесла“

Ден на отворените врати обявява академия „Никола Тесла“ на 26-ти септември в новия си офис на бул. „6-ти септември“ 144а (ет. 3). Желаещите да се включат в демо уроците трябва се запишат предварително през сайта https://ant.bg/?page_id=3015. Целта е да бъдат осигурени възможно най-добри условия за децата.

„Децата са родени изследователи и изобретатели. При нас, в Академия “Никола Тесла”, идват четири-пет годишни мъничета, които горят от желание да си поиграят с роботите. За тях е първото ниво ROBO ENGLISH. Магнитните квадратчета се превръщат в ракети, сламките – в космически кораби, а роботчетата – в герои на новото приключение. Те се учат на фокус, внимание към детайла, самоконтрол, пространствено мислене, геометрия, физика, първи линейни и циклични алгоритми и много английски език, казва съоснователят на Акадмията Валентина Иванова.

Децата от предучилищна възраст и първи клас записват второ ниво ROBO ENGLISH. Тук те се срещат с роботчета и задачи, които искат повече приложна математика, алгоритмите се разклоняват и усложняват, идва време за синхронизация на действията и събитията и при роботите, и в екипите.

Неусетно играчките се превръщат в машинки, които те осъзнато могат да програмират, а английският език – в езика за командване на дигиталния свят.

Третото ниво, MAT && CODE && ENGLISH, е за ученици от II и III клас, които вече могат гладко да четат и пишат. Те преминават от визуално програмиране към код на един от най-важните езици за програмиране – С++, за да започнат да управляваме не само роботчетата, но и компютрите. Смятат в десетична и в двоична бройна система и учат компютъра да решава задачите от училището с техния код на С++.

Приключението продължава в курсовете по състезателно програмиране или програмиране свободен стил за ученици от IV до X клас и завършва когато младежите са готови да вземат хляба в ръцете си.

„Каквато и професия да изберат, те могат да управляват дигиталния свят“, убедена е Валентина Иванова.

Заниманията са по два часа и половина, един път в седмица  и започват на 1-ви октомври.

Повече подробности може да намерите тук: https://ant.bg/

Или на тел. 0888 955097

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.