Актьорът и бивш възпитаник на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства Владимир Зомбори ще оглави журито на деветото издание

47 ученици ще вземат участие в деветото издание на националния ученически конкурс по актьорско майсторство, който започва утре в Пловдив. Освен млади таланти от училището домакин – Националната гимназия за сценични и екранни изкуства, на сцената ще се качат участници от НУМСИ ,„Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас, НУМСИ „Христина Морфова”- Стара Загора, НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен и младежки театрални формации. Те ще се състезават в направленията „Драматичен театър“, „Куклен театър“, „Невербален театър/Пантомима“. Според регламента те ще се представят с монолози, откъси от пиеси, куклени етюди и откъси от проза.

Авторитетно жури, начело с актьора Владимир Зомбори, който е възпитаник на гимназията, ще оценяват качествата на участниците от 8 до 11 клас. Награждаването е в събота, когато актьорът ще има неформална среща с учениците.

Класираните на призовите три места в отделните категории, ще спечелят стипендии от Министерство на културата при условията на Наредбата за закрила на деца с изявени дарби.