Хартиени сърца и торта за благодарност поднесоха на огнеборците учители и ученици

450 ученици се върнаха днес в класните стаи на ОУ „Душо Хаджидеков“, след като изгорелият на 1 септември т.г. покрив беше ремонтиран. Огнеборци от пловдивската пожарна посрещнаха децата. Те отвърнаха на жеста с хартиени сърчица, а преподавателите поднесоха торта с надпис „Благодарим ви!“.

Покривът на школото беше ремонтиран в спешен порядък от Община Пловдив в рамките на месец. С близо 470 хил. лв. фирмата изпълнител подмени и импрегнира цялата дървена конструкция от близо 700 кв. м. Положена е хидро- и топлоизолация, монтирани са нови улуци и активна мълниезащита. Също така са измазани таваните на всички стаи на втория етаж.

„Фирмата беше събрала едрите отпадъци, но през уикенда родители и ученици помогнаха в почистването на по-дребните остатъчни материали. Направихме и тест на електрическата мрежа. Към днешна дата всичко е наред и децата са щастливи. Дойдоха на училище с думите „У дома си е най-хубаво“, коментира директорът на ОУ „Душо Хаджидеков“ Грозденка Николова.

Тя отправи специални благодарности към Община Пловдив, без чиято бърза реакция не биха могли да се справят.

По време на ремонтните дейности учениците от 3., 4. и 5. клас, които са общо 9 паралелки, бяха преместени във втората сграда на училището кв. „Съдийски“ (бившето ОУ „Георги Бенковски“). Останалите 8 паралелки от 6. и 7. клас започнаха учебната година в СУ „Климент Охридски“. Децата от днес ще учат в училището си на две смени.