Победителите бяха наградени на официална церемония във Военния клуб

4350 ученици от 52 училища от 17 области в страната, сред които и от българската общност в Република Северна Македония, се включиха в тазгодишното издание на националния проект „Народните будители и аз“. Участниците представиха 204 творби в категориите стихотворение, рисунка, есе, мултимедиен проект, посветени на 187 години от рождението на Васил Левски, 176 години от рождението на Христо Ботев, 1380 години от рождението на хан Аспарух, 1160 години от рождението на Цар Симеон I Велики, 225 години от рождението на Петър Берон и 200 години от издаването на Рибния буквар. От началото на проекта до момента участие в него са взели над 80 хиляди ученици от цялата страната, припомниха организаторите.

Областният управител Илия Зюмбилев, зам.-кметовете Савина Петкова и Женя Петкова, както и заместник-председателят на Общинския съвет Стефан Послийски наградиха отличените ученици в 14-ото издание на проекта. Призьорите в отделните възрастови групи 5-7 клас и 8-11 клас при отборното участие получиха ваучери за екскурзии до патриотични места в страната.

„Основната цел на „Народните будители и аз“ е да съхрани българския дух и да възпитава младото поколение в родолюбие и опазване на родовата ни памет”, каза Христина Атанасова – ръководител на проекта и съпруга на основателя – покойния доц. Кирчо Атанасов.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.